facebook

Райнер Бишоф

Райнер Бишоф

Удостоен с титлата „Почетен доктор на Нов български университет“ на 28 май 2008 година.

Титлата се присъжда за утвърждаване на съвременната симфонична и камерна музика, за развитието на международните контакти на департамент „Музика“ с авторитетни музикални институции и популяризирането на млади музиканти и композитори.

Проф. Бишоф е световноизвестен съвременен композитор, автор на философски студии, водещ мениджър в областта на музиката. Завършил е Виенския университет за музика и изпълнителски изкуства, както и право, философия, история на изкуството и педагогика във Виенския университет. Проф. Бишоф е преподавател по философия в Университета по музика и изпълнителски изкуства – Виена, президент е на международното общество Густав Малер, води клас пo композиция във Виенската консерватория, бил е Генерален секретар на Виенски симфоничен оркестър.

Носител е на много и престижни награди, сред които са Австрийският почетен кръст за наука и изкуство, Почетният знак на Фестивала в Брегенц, Почетният знак на Виенския симфоничен оркестър, печели Златен медал на Виена-2007.

Авторитетът и известността на проф. Райнер Бишоф, заедно с неговото желание да бъде полезен на Нов български университет и за програмите по музика направиха възможно сключването на договорите с Виенския университет и Виенската консерватория, бяха разработени и контакти с видни личности и с други европейски институции в областта на музиката.

На официалната церемония по удостояването с почетната титла проф. д-р Райнер Бишоф произнася академична лекция „Необходимост от наука, изкуство и образование“.

Прикачени файлове