facebook

Фонд „От алумните за студентите на НБУ“

 

 

Неизменна част от дългогодишната политика на НБУ е търсенето на адекватни решения за отделните групи студенти, които да позволят както на настоящите, така и на потенциалните студенти да проведат и завършат успешно обучението си. Тя не се ограничава само до осигуряването на подходяща база и условия, а е насочена и към разнообразни възможности за финансиране и подпомагане на студентите, особено такива в неравностойно положение.

Предвид усложнената епидемична обстановка през 2020 г., създадохме изцяло нов Фонд, насочен към подпомагането на студенти, с цел преодоляване на последствията от пандемичната криза. Учредяването и дейността на фонда се явяват продължение на утвърдената политика на НБУ и са поредното доказателство, че в този университет не се боим от разнообразието!

Управляващият комитет на фонд „От алумните за студентите на НБУ ще се стреми все повече алумни, както и други желаещи да дарят, да се запознаят с инициативата и да имат желание да бъдат част от тази благотворителна кауза!
Право да кандидатстват за тези стипендии имат студенти завършили поне един семестър!

 • Управляващ комитет
 •  

  Лорета Филипова – Председател на Управляващия комитет, алумни на НБУ по право и актьорско майсторство, адвокат, вписана в Софийска адвокатска колегия

  Председател е на сдружения с нестопанска цел „Асоциация за консултиране и защита на жертви на домашно насилие“ и на „Международна академия за съвременно изкуство и култура“. Основател е и ръководител на Театрална школа „Лори“.

  Завършва „Право“ и „Актьорско майсторство“ в Нов български университет, а по настоящем е докторант по Гражданско право.

  Като ръководител на театрална школа поставя над 20 спектакъла в едни от най-популярните театри страната и в столицата. С малките актьори участва в два благотворителни спектакъла – единият, организиран от Ротари клуб в помощ на БЧК (Български червен кръст), а другият в помощ на деца, лишени от родителски грижи. Лорета Филипова, заедно с децата от школата са специални гости във фестивал „Следата“, организиран от НБУ.

  На четиринадесет годишна възраст членува в младежката група на Ротари клуб, където участват в десетки благотворителни инициативи, повечето от тях в полза на деца, лишени от родителски грижи.

  Едва на 15-годишна възраст започва курсове по актьорско майсторство към Академия за телевизия и кино.

  Успешно полага изпит по английски език – Pitman qualifications.


  проф. д-р Веселин Методиев - Заместник-председател на Управляващия комитет

  член на Председателския съвет на Настоятелството на НБУ и ръководител на департамент „История“


  ЧЛЕНОВЕ:


  Аспарух Аспарухов
  алумни на НБУ по  икономика и политология

  Има опит в областта на управлението, местната власт и регионалните политики.  Два мандата  е кмет на община „Божурище“. Председател е на клуб лидерите в НБУ, на гражданско сдружение, на читалища, на редица организации от обществен характер, на спортни клубове. Член на няколко консултативни съвета.


  Мария Цокева,
  студент по право в НБУ

  През 2007 г. става магистър - инженер, специалност „Общо машиностроене“, ТУ-София / Technische Universität Karlsruhe, а в периода 2007 – 2016 г. е продуктов мениджър във водещи компании в областта на машиностроенето /офис оборудване, офис техника/. От 2019 г. до момента  е служител в „Данъчен отдел“, Ърнст & Янг България ЕООД.  Владее английски и немски език.


  Николай Пешев
  алумни на НБУ по телекомуникации на НБУ

  През 1987 г. завършва Колеж по телекомуникации и пощи – гр. София със специалност „Радио-съобщителна техника“, а в периода от 2002 - 2009 г. завършва магистратури със специалност „Телекoмуникационни системи и технологии“ и специалност „Мениджмънт в телекомуникациите“ в Нов български университет.
  От 1987 г. до края на 2007 г. работи в службите за сигурност на МВР, а от 2008 г. до 2011 г. е служител на Държавна агенция „Национална сигурност“. През 2012 - 2014 г. работи в частния охранителен сектор. От 2014 г. е назначен като главен специалист в дирекция „Ситуационен център“, а от 2018 г. към момента е главен експерт в дирекция „Сигурност на дейността и информацията“ на Министерство на външните работи.


  Валентин Гьонов
  директор на Кандидатстудентски и студентски информационен център


  Елеонора Александрова
  директор на Централна студентска администрация


  Ирена Попова-Павлова - Секретар на дарителския фонд
  директор на Център за кариерно развитие 

      

 • ДОКУМЕНТИ
 • Решение на Настоятелството за Статута на дарителски фонд От алумни за студентите на НБУ  Статут на дарителски фонд „От алумните за студентите на НБУ“  Учредителен протокол за Управляващ комитет • КОНТАКТИ
 • Елеонора Александрова
  корпус 1, ет. 1, офис 103
  тел.: 02/ 8110 571, в. 11031
  e-mail: ealexandrova@nbu.bg


  Валентин Гьонов
  корпус 1, офис 126
  тел.: 02/ 8110 136, в. 11262
  e-mail: vgionov@nbu.bg


  Ирена Попова-Павлова
  секретар на дарителския фонд
  корпус 1, офис 101
  тел.: 02/ 8110 131, в. 11012
  e-mail: ipetrova@nbu.bg