Твоето училище в НБУ

tvoeto-uchilishte_1050x399_crop_478b24840a

 

За всички училища в страната НБУ е отворен за организирани посещения за ученици и техните учители. За тази цел е необходимо - да ни изпратите имейл, в който да посочите удобен за Вас ден и час, както и броя на хората в групата. Ние ще Ви предложим програма, която ще Ви позволи да се запознаете с университетската среда и да получите отговор на всички въпроси, които Ви интересуват.

 

 

За кого са предназначени посещенията

 

 • Организирани посещения за класове от 9 до 12 клас и техните учители
 • Организирани посещения за по-малки групи от съученици и приятели
 • Организирани посещения за учители

 

Каква програма можем да Ви предложим

 

 • Да Ви срещнем с консултантите от нашия екип, които да Ви разкажат за кандидатстването и с програмни консултанти, които да Ви запознаят с обучението в НБУ
 • Да ни разкажете за Вашето училище и за посоките, в които можем да си бъдем полезни
 • Да Ви срещнем с наши преподаватели
 • Да Ви представим учебната и практическата база на университета
 • Да разгледате Библиотеката, Галерията, Музея, Центъра по изкуства
 • Да посетите лекция или събитие в НБУ
 • Да се включите в различни инициативи, за програмно и професионално ориентиране
 • Да разгледате местата за спорт и забавление в НБУ
 • Да отразим нашата среща в университетския уебсайт

 

Tелефон за контакт:

E-mail: cstudent@nbu.bg

 

 

 

 

 • 22 февруари 2021 г. - Ученици от Частно училище Увекинд ще посетят НБУ
 • На 22 февруари 2021 г. ученици от Частно училище Увекинд ще посетят Нов български университет. Съобразено с всички противоепидемични мерки посещението ще включи в програмата си "Открит урок на тема "Срещи" с доц. д-р Ани Пампулова и студенти от програма "Танцов театър" в Университетски театър и практически семинар на тема "Актьорските средства на разказвача" с доц. д-р Ася Иванова. Екип от НБУ (КСИЦ) ще запознае посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, богатия избор от бакалавърски и магистърски програми и възможностите на университетския кампус.

 • 10 март 2020 г. - Ученици от НФСГ четат икономически текстове в първото издание на „Четене с разбиране на текст“
 • На 10 март 2020 г. Център за книгата започва първото издание на поредицата „Четене с разбиране на текст“, като акцент в него е икономиката. Подбран текст от гл. ас. д-р Ралица Димитрова и гл. ас. д-р Красимир Костенаров ще бъде представен на ученици от Националната финансово-стопанска гимназия, София. Преподавателите ще обърнат внимание на ключови стратегии при четенето с разбиране на текстове с икономически теми.


  Посещението на учениците в Нов български университет ще продължи с опознавателна обиколка на библиотеката, където те ще научат за възможността да използват ресурсите и услугите ѝ, както и повече за колекция „Библиотека за ученика“. Учениците ще се срещнат с екипа на КСИЦ в Студентския център,  ще посетят галерия „УниАрт“, Център по изкуства и др.

 • 9 октомври 2019 г. - ученици и партньори на БАЧУ гостуват в НБУ
 • На 9 октомври 2019 г. - ученици и партньори на Българска асоциация на частните училища (БАЧУ) гостуват в Нов български университет. Екип от НБУ (КСИЦ) ще запознае посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация.

 • 7 ноември 2019 г. - Мениджър за един ден
 • Организатори на  инициативата „Мениджър за един ден“ бяха департамент „Икономика“ и JA Bulgaria.

  Ученици от цялата страна посетиха НБУ и в рамките на един ден им бяха представени възможностите за обучение и ресурсите, които предлага университета. Целта на събитието е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години, запознавайки ги с реалната работа в компании и организации от цялата страна. В галерия УниАрт се проведе представянето на професиите в НБУ и церемония по връчването на сертификати  на участниците.

 • 13 декември 2019 г. - Посещение в НБУ на Национална финансово-стопанска гимназия, София
 • На 13 декември 2019 г. ученици от Национална финансово-стопанска гимназия, София ще посетят Нов български университет.  Специализиран екип (преподаватели от програмен съвет „Администрация и управление“ и КСИЦ) от НБУ ще запознае учениците с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. След това учениците ще имат възможност да разгледат средата за обучение и общуване и университетския кампус.

 • 19 декември 2019 г. - Посещение в НБУ на Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, гр. Банкя
 • На 19 декември 2019 г. ученици от Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, гр. Банкя ще посетят Нов български университет.  Специализиран екип (програмен консултант от „Администрация и управление“, КСИЦ и Библиотека) от НБУ ще запознае учениците с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. След това учениците ще имат възможност да разгледат средата за обучение и общуване и университетския кампус.