Кандидатстудентски дни и борси

  

 

Нов български университет участва на кандидатстудентските борси в различни градове и организира информационни дни на кандидат-студента в Нов български университет в София (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) и в Локалните центрове в Пловдив (Пловдив, бул. “Марица” № 91, lc-plovdiv@nbu.bg) и Варна (Варна, ул. “Мусала” № 8, lc-varna@nbu.bg). По време на кандидатстудентските събития всеки може да се запознае с възможностите за кандидатстване и обучение в Нов български университет, богатото разнообразие от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в minor програма-втора специалност, докторските програми, компетенциите, които студентите получават и възможностите за професионална реализация.

 

Tелефон за контакт:

E-mail: cstudent@nbu.bg

 

 • 23 ноември 2019 г. - Информационен ден за кандидат-студенти в НБУ София
 • На 23 ноември 2019 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден за кандидат-студенти. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 12.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 25 ноември 2019 г. - Кандидатстудентски среща в Средно езиково училище „Св. Паисий Хилендарски“ и Професионална гимназия по облекло и стопанско управление, гр. Дупница
 • На 25 ноември 2019 г. Нов български университет (КСИЦ, Благовеста Йорданова) организира кандидатстудентска среща с ученици от  Средно езиково училище „Св. Паисий Хилендарски“ и Професионална гимназия по облекло и стопанско управление, гр. Дупница. По време на кандидатстудентската среща специализирания екип от университета ще предоставят информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 25 ноември 2019 г. - Кандидатстудентски срещи в Национално училище по изкуствата „Добри Христов”, град Варна
 • На 25 ноември 2019 г. Нов български университет по инициатива на програмен съвет „Музика“ (Милко Милков) организира кандидатстудентска среща с ученици от Национално училище по изкуствата „Добри Христов”, град Варна. По време на кандидатстудентската среща специализирания екип от университета ще предоставят информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 26 ноември 2019 г. - Кандидатстудентски срещи в Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“, град Варна
 • На 26 ноември 2019 г. Нов български университет по инициатива на програмен съвет „Музика“ (Милко Милков) организира кандидатстудентска среща с ученици от Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“, град Варна. По време на кандидатстудентската среща специализирания екип от университета ще предоставят информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 28 ноември и 30 ноември 2019 г. - Дни на отворени врати в Нов български университет
 • На 28 и 30 ноември 2019 г. от 10.00 часа до 16:00 часа в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg)  ще се проведе Ден на отворени врати.

   

  По време на събитието ще можете:
     • да се запознаете със Студентския центъркандидатстването и обучението в НБУ;


     • да решите примерен мини Тест по общообразователна подготовка (ТОП) и в зависимост от резултата, който постигнете – може да спечелите безплатно явяване на ТОП;


     • да се включите в опознавателния тур на Нов български университет;


     • да получите подробна информация за бакалавърските и магистърските програми на НБУ, индивидуална консултация, специализирана консултация за избор на програма и професионално ориентиране;


     • да посетите избрана лекция или практическо занимание.


  Ще имате възможност да разгледате Библиотеката, Галерия УниАрт, Университетския театър, Музея на НБУ, Центъра по изкуства.

 • 5 декември 2019 г. - Кандидатстудентски срещи в 192 СУ "Христо Ботев", Бистрица
 • На 5 декември 2019 г. Нов български университет по инициатива на програмен съвет „Администрация и управление“ (гл. ас. д-р Маргарита Мишева) и КСИЦ (Благовеста Йорданова) организира кандидатстудентска среща с ученици от 192 СУ "Христо Ботев", Бистрица. По време на кандидатстудентската среща специализирания екип от университета ще предоставят информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 6 декември 2019 г. - Кандидатстудентска среща с ученици от 31 СУЧЕМ „Иван Вазов", София
 • На 6 декември 2019 г. Нов български университет по инициатива на програмен съвет „Администрация и управление“ (гл. ас. д-р Маргарита Мишева) и КСИЦ (Благовеста Йорданова) организира кандидатстудентска среща с ученици от 31 СУЧЕМ „Иван Вазов", София. По време на кандидатстудентската среща специализирания екип от университета ще предоставят информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

   

 • 14 декември 2019 г. - Информационен ден за кандидат-студенти в НБУ София
 • На 14 декември 2019 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден за кандидат-студенти. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 12.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 10 февруари 2020 г. - Кандидатстудентски срещи в Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“, гр. Ловеч
 • На 10 февруари 2020 г. Нов български университет по инициатива на програмен съвет „Икономика“ (доц. д-р Иван Боевски, гл. ас. д-р Красимир Костенаров и доц. д-р Емил Калчев) и КСИЦ (Христо Панчугов) организира кандидатстудентска среща с ученици от Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“, гр. Ловеч . По време на кандидатстудентската среща специализирания екип от университета ще предоставят информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 28 септември 2019 г. - Кандидатстудентско изложение „Европейско образование за успешна кариера", София
 • На 28 септември 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентското изложение "Европейско образование за успешна кариера" в София (хотел Хилтън). Екип от НБУ (КСИЦ) ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 28 септември 2019 г. - Кандидатстудентско изложение „Моето образование в чужбина", София
 • На 28 септември 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентското изложение "Моето образование в чужбина" в София (хотел Маринела). Екип от НБУ (КСИЦ) ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 29 септември 2019 г. - Кандидатстудентско изложение „Европейско образование за успешна кариера", Пловдив
 • На 29 септември 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентското изложение "Европейско образование за успешна кариера" в Пловдив (хотел Империал). Екип от НБУ (КСИЦ) ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 29 септември 2019 г. - Кандидатстудентско изложение „Моето образование в чужбина", Пловдив
 • На 29 септември 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентското изложение "Моето образование в чужбина" в Пловдив (хотел Тримонциум). Екип от НБУ (КСИЦ) ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 1 октомври 2019 г. - Кандидатстудентско изложение „Европейско образование за успешна кариера", Бургас
 • На 1 октомври 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентското изложение "Европейско образование за успешна кариера" в Бургас (хотел Приморец). Екип от НБУ (КСИЦ) ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 3 октомври 2019 г. - Кандидатстудентско изложение „Моето образование в чужбина", Стара Загора
 • На 3 октомври 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентското изложение "Моето образование в чужбина" в Стара Загора (ПГЧЕ "Ромен Ролан"). Екип от НБУ (КСИЦ) ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

   

   

 • 5 октомври 2019 г. - Кандидатстудентско изложение „Моето образование в чужбина", Варна
 • На 5 октомври 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентското изложение "Моето образование в чужбина" във Варна (хотел Голдън Тюлип). Екип от НБУ (КСИЦ) ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

   

   

   

 • 6 октомври 2019 г. - Кандидатстудентско изложение „Моето образование в чужбина", Бургас
 • На 6 октомври 2019 г. Нов български университет ще участва в Кандидатстудентското изложение "Моето образование в чужбина" в Бургас (Експо-център "Флора"). Екип от НБУ (КСИЦ) ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, мотивационните есета, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация. На щанда на Нов български университет посетителите ще могат да получат разнообразни информационни материали, да се запознаят с материалната среда в НБУ, да зададат специфични въпроси и да получат индивидуална консултация.

 • 9 октомври 2019 г. - ученици и партньори на БАЧУ гостуват в НБУ
 • На 9 октомври 2019 г. - ученици и партньори на Българска асоциация на частните училища (БАЧУ) гостуват в Нов български университет. Екип от НБУ (КСИЦ) ще запознае посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, спецификите на кандидатстудентските изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), специализираните изпити, възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си в съответна програма, професионалната реализация.

 • 11 октомври 2019 г. - Кандидатстудентска среща с ученици от Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов", гр. Свищов
 • На 11 октомври 2019 г. Нов български университет по инициатива на програмен съвет „Администрация и управление“ (гл. ас. д-р Маргарита Мишева) и КСИЦ организира кандидатстудентска среща с ученици от Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов". По време на кандидатстудентската среща специализирания екип от университета ще предоставят информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 11-13 октомври 2019 г.- Участие на НБУ в XXIX Софийско международно изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни, София
 • На 11-13 октомври 2019 г. - Нов български университет по инициатива на департамент "Природни науки" (доц. д-р Биляна Костова, доц. д-р Ралица Берберова) и лаборатория по геология ще участват в XXIX Софийско международно изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни, Национален музей „Земята и хората“

   

  По време на изложението ще бъдат показани интересни и уникални минерални образци, скъпоценни камъни и фосили. Ще бъдат представени образци, събирани от преподаватели и студенти от департамента. Ще бъдат изложени и колекционни сбирки на минерали, насочени към подготовката в средното образование.

   

  В рамките на събитието заинтересованите могат да получат информация относно кандидатстването в програмите на департамент „Природни науки“ на НБУ - БП „Екология и опазване на околната среда“ редовно обучение, БП „Екология и опазване на околната среда“ дистанционно обучение, МП „Екологични експертизи и контрол“ редовно обучение, МП „Екологични експертизи и контрол“ дистанционно обучение.

   


  Лабораторията по Геология към Бакалавърски факултет на НБУ разполага с диагностична апаратура, с учебна и музейна колекция от минерали, скали и фосили, което позволява теоретично и практическо аудиторно обучение на студентите по всички геоложки дисциплини, изучавани в департамент „Природни науки“. Тук влизат геоложките процеси, при които се образуват скалите и свързаните с тях минерали, хабитус, физични и химични свойства на минералите, видове скали, синтетични материали, които се използват в гемологията; основни методи за обработка, диагностика и оценка на скъпоценни камъни.

 • 21 октомври 2019 г. - представяне на НБУ в Регионален исторически музей - гр. Сливен
 • На 21 октомври 2019 г. в Регионален исторически музей - гр. Сливен, специализиран екип от Нов български университет, ръководен от доц. Ирена Бокова,  ще запознава посетителите с възможностите за кандидатстване и обучение в университета, разнообразието от бакалавърски, магистърски и докторски програми, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, университетските преподаватели, компетенциите, които студентите придобиват в обучението за професионална реализация.

  В срещата ще участват ученици от Национална Художествена Гимназия "Димитър Добрович", Гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“, Природоматематическа гимназия "Добри Чинтулов".

 • 22 октомври 2019 г. - Изложение на университетите в България, Казанлък
 • На 22 октомври 2019 г. в гр.  Казанлък ще се проведе изложение на университетите в България. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в Нов български университет - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; за богатия избор на бакалавърски и магистърски програми; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация, да се запознаят със средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 23 октомври 2019 г. - Модул "Гражданско образование" в СУ „Петко Рачев Славейков“, гр. Кърджали
 • На 23 октомври 2019 г. фондация "Софийска платформа" и Нов български университет ще проведат обучителен модул "Гражданско образование" в СУ „Петко Рачев Славейков“, гр. Кърджали. По време на обучението представител от КСИЦ (Христо Панчугов) ще предостави информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 25 октомври 2019 г. - Връчване на наградите от Литературен конкурс за средношколци в НБУ - София
 • На 25 октомври 2019 г. от 13:00 ч. в Нов български университет, зала 305, корпус 1 ще бъдат връчени наградите от Литературен конкурс за средношколци, организиран от Център за компютърна и приложна лингвистика.

   

  Победителите в конкурса са:

   

  Модул „Кратък разказ“
  III награда: Елена Ивайлова Сотирова, 91 НЕГ „Проф. Константин Гълъбов“, гр. София
  II награда: Богдана Павлова Кирилова, ГПЧЕ „Симеон Радев“, гр. Перник
  I награда: Анастасия Василева Димитрова, ЕГ „Д-р Петър Берон“, гр. Кюстендил

   

  Модул „Есе“
  III награда: Даниела Здравкова Попдимитрова, Първа английска гимназия, гр. София
  II награда: Тодор Владиславов Кантутис, 91 НЕГ „Проф. Константин Гълъбов“, гр. София
  I награда: Елена Пенева Колева, Първа английска гимназия, гр. София

   

  Училища
  III награда ГПЧЕ „Симеон Радев“, гр. Перник
  II награда 91 НЕГ „Проф. Константин Гълъбов“, гр. София

 • 26 октомври 2019 г. - Информационен ден за кандидат-студенти в НБУ София
 • На 26 октомври 2019 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден за кандидат-студенти. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 12.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 28 октомври 2019 г. - Модул "Гражданско образование" в СУ „Емилиян Станев“, гр. Велико Търново
 • На 28 октомври 2019 г. фондация "Софийска платформа" и Нов български университет ще проведат обучителен модул "Гражданско образование" в СУ „Емилиян Станев“, гр. Велико Търново. По време на обучението представител от КСИЦ (Христо Панчугов) ще предостави информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 3 ноември 2019 г. - Пътуващ салон на образованието, Варна 2019
 • Департамент "Политически науки" и  Център за компютърна и приложна лингвистика на НБУ ще представят бакалавърската програма "Международна политика на френски език", Европейска магистърска програма "Технологии в писмения и устния превод - EM TTI" и магистърската програма "Международни отношения и публични политики на френски език" на Пътуващ салон на образованието, който ще се проведе на 3 ноември 2019 г. във Варна, от 10.00 часа до  18.00 часа – Фестивален и конгресен център (зала 4). Пътуващият салон на образованието, Варна 2019 се организира от Френски институт в България. Целта на Салона е да представи френското висше образование - всички специалности, всички нива както и франкофонските програми в България.

   

  За допълнителна информация:

   

  https://www.bulgarie.campusfrance.org/bg/ptuvasch-salon-na-obrazovanieto-2019-tournee-des-balkans

   

  Електоренен каталог на програмите в НБУ

 • 7 ноември 2019 г. - Кандидатстудентска среща с ученици от СУ "Иван Вазов" и Професионална гимназия "Алеко Константинов", гр. Мездра
 • На 7 ноември 2019 г. Нов български университет по инициатива на програмен съвет „Администрация и управление“ (гл. ас. д-р Маргарита Мишева) и КСИЦ (Десислава Бушева) организира кандидатстудентска среща с ученици от СУ "Иван Вазов" и Професионална гимназия "Алеко Константинов", гр. Мездра. По време на кандидатстудентската среща специализирания екип от университета ще предоставят информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 7 ноември 2019 г. - Кандидатстудентска среща с ученици от ПЕГ "Йоан Екзарх" и Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство, гр. Враца
 • На 7 ноември 2019 г. Нов български университет по инициатива на програмен съвет „Администрация и управление“ (гл. ас. д-р Маргарита Мишева) и КСИЦ (Десислава Бушева) организира кандидатстудентска среща с ученици от ПЕГ "Йоан Екзарх", Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство и СУ "Васил Кънчов", гр. Враца. По време на кандидатстудентската среща специализирания екип от университета ще предоставят информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 7-9 ноември 2019 г. - НБУ участва в Текстейлър Експо 2019, Пловдивски панаир
 • В периода 7-9 ноември 2019 г. департамент "Дизайн"и  департамент "Икономика" на НБУ ще участват в Текстейлър Експо 2019 на Пловдивския панаир. На щанда на НБУ по време на изложението посетителите ще могат да видят произведения на студентите, да чуят лекции, да посетят модно ревю. Гл. ас. д-р Кристина Савова и гл. ас. д-р Стефания Темелкова, заедно със студентите си от прогамите БП Мода, БП Маркетинг- ДО, МП Мода и бизнес стратегии, МП Макретинг мениджмънт, ще представят информация за кандидатстването и обучението в Нов български университет.

   
  За повече информация:

  https://www.textailorexpo.com/texteilarekspo/programa

  Електронен каталог на програмите в НБУ

 • 9 ноември 2019 г. - Информационен ден за кандидат-студенти в НБУ София
 • На 9 ноември 2019 г. в Нов български университет (София, ж. к. Овча купел, ул. “Монтевидео” №21, cstudent@nbu.bg) ще се проведе Информационен ден за кандидат-студенти. Кандидатстудентска информация ще се предоставя от 9.00 до 12.00 часа. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в университета - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; да получат консултация за избор на програма, да разгледат средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 11 ноември 2019 г. - Кандидатстудентска среща с ученици от Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „Проф. д-р Георги Павлов“- София
 • На 11 ноември 2019 г. Нов български университет по инициатива на програмен съвет „Администрация и управление“ (гл. ас. д-р Теодора Ризова) и КСИЦ (Благовеста Йорданова) организира кандидатстудентска среща с ученици от Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „Проф. д-р Георги Павлов“- София. По време на кандидатстудентската среща специализирания екип от университета ще предоставят информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 12 ноември 2019 г. - Кандидатстудентски срещи в Езикова гимназия "Иван Вазов", гр. Пловдив
 • На 12 ноември 2019 г. мениджърът на локалния център на Нов български университет в гр. Пловдив ще посети Езикова гимназия "Иван Вазов" в града. По време на кандидатстудентската среща ще бъдат предоставени рекламни материали и богата информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 14 ноември 2019 г. - Кандидатстудентски срещи в Езикова гимназия "Пловдив", гр. Пловдив
 • На 14 ноември 2019 г. мениджърът на локалния център на Нов български университет в гр. Пловдив и КСИЦ ще посетят Езикова гимназия "Пловдив" в града. По време на кандидатстудентската среща ще бъдат предоставени рекламни материали и богата информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 15 ноември 2019 г. - Кандидатстудентски среща в НУФИ "Филип Кутев", гр. Котел
 • На 7 ноември 2019 г. Нов български университет по инициатива на програмен съвет „Музика“ (доц. д-р Георги Петков) организира кандидатстудентска среща с ученици от НУФИ "Филип Кутев", гр. Котел. По време на кандидатстудентската среща специализирания екип от университета ще предоставят информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 17 ноември 2019 г. - Средношколски конкурс по превод в НБУ София
 • Нов български университет, департамент „Чужди езици и култури“, организира Средношколски конкурс по превод за ученици от XI и XII клас, който ще се проведе в неделя, 17 ноември 2019 г., от 11 ч. до 13 ч. в сградата на Университета.

   

  Конкурсът ще се състои в превод на кратки текстове на актуална тематика от и на български и чужд език (английски, немски, испански, френски, италиански или руски език). Предвидени са по три индивидуални материални награди за всеки език, както и парични награди за трите най-добре представили се училища. Добре представилите се участници ще получат предимство при приема в програмите на департаменти „Чужди езици и култури“ (БП „Англицистика“, БП „Германистика“, БП „Испанистика“) и „Нова българистика“ (БП „Русистика“).

   

  След конкурса ще имате възможност да разгледате университета и да се запознаете с условията за обучение и материалната база, както и да поговорите неформално с преподавателите и студентите във филологическите програми на НБУ. Така че не се колебайте и се регистрирайте за участие в конкурса на следния линк:

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf0xQXqMVlWjXbeJjUs8hmdk46Q65vjSz5p0KCXajHcZgcBjQ/viewform

   

  Ако имате желание за групово посещение с учител, моля да ни съобщите на имейл на адрес nharalampieva@nbu.bg името на училището, учителя и броя ученици, които ще участват в конкурса, както и да посочите чуждия език, с който ще участвате.

  Краен срок за регистрация 14 ноември 2019 г.

   

  Награждаването на победителите в конкурса ще стане на 30 ноември 2019 г. в Галерия УниАрт на Нов български университет. Събитието ще е част от програмата на Дните на отворени врати на НБУ.

  Очаква ви едно забавно и полезно преживяване!

   

  Как да стигнете до НБУ: https://nbu.bg/bg/contacts.

   

  Повече информация на тел. 02/8110 371 или имейл адрес nharalampieva@nbu.bg.

 • 18 ноември 2019 г. - Кандидатстудентска среща с ученици от 28 СУ „Алеко Константинов“ - София
 • На 18 ноември 2019 г. Нов български университет по инициатива на програмен съвет „Администрация и управление“ (гл. ас. д-р Теодора Ризова) и КСИЦ (Благовеста Йорданова) организира кандидатстудентска среща с ученици от 28 СУ „Алеко Константинов“ - София. По време на кандидатстудентската среща специализирания екип от университета ще предоставят информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 19 ноември 2019 г. - Изложение на университетите в България, Перник
 • На 19 ноември 2019 г. в гр. Перник ще се проведе изложение на университетите в България. Всички посетители ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване и обучение в Нов български университет - явяването на Теста по общообразователна подготовка, полагането на специализиран изпит; за богатия избор на бакалавърски и магистърски програми; да получат консултация за избор на програма и професионална реализация, да се запознаят със средата за обучение и общуване в университетския кампус.

 • 20 ноември 2019 г. - Кандидатстудентски среща в ПГ "Асен Златаров" и ГПЧЕ "Йордан Радичков", гр. Видин
 • На 20 ноември 2019 г. Нов български университет (КСИЦ, Десислава Бушева) организира кандидатстудентска среща с ученици от  ПГ "Асен Златаров" и ГПЧЕ "Йордан Радичков", гр. Видин. По време на кандидатстудентската среща специализирания екип от университета ще предоставят информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 20 ноември 2019 г. - Кандидатстудентски срещи в Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ и Професионална гимназия по икономика и мениджмънт – гр. Пазарджик
 • На 20 ноември 2019 г. мениджърът на локалния център на Нов български университет в гр. Пловдив ще посети Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ и Професионална гимназия по икономика и мениджмънт – гр. Пазарджик. По време на кандидатстудентската среща ще бъдат предоставени рекламни материали и богата информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.

 • 21 ноември 2019 г. - Кандидатстудентски среща в ПМГ "Св. Климент Охридски" и ГПЧЕ "Петър Богдан", гр. Монтана
 • На 21 ноември 2019 г. Нов български университет (КСИЦ, Десислава Бушева) организира кандидатстудентска среща с ученици от  ПМГ "Св. Климент Охридски" и ГПЧЕ "Петър Богдан", гр. Монтана. По време на кандидатстудентската среща специализирания екип от университета ще предоставят информация за възможностите за кандидатстване и обучение в НБУ, спецификите на кандидатстудентския изпити – Тест по общообразователна подготовка (ТОП), възможностите за богат избор от бакалавърски и магистърски програми, възможността за обучение в индивидуална програма, формите на редовното и дистанционното обучение, електронните ресурси за кандидат-студенти и студенти, електронното обучение, възможността за безплатна minor програма-втора специалност, компетенциите, които студентите придобиват в обучението си и възможностите за професионалната реализация.