facebook

БиблиотекаИзложби

za-evropa-i-evropeiskite-cennosti-1050-399_1050x399_crop_478b24840a

 

Изложба „За Европа и европейските ценности“

 

 

Денят на Европа, 9 май, посветен на мира и единството на стария континент, се отбелязва с изложба от книги и статии „За Европа и европейските ценности“ в Нов български университет. Организатори са Библиотеката към Център за книгата и Център за изследване на европейските ценности към департамент „Философия и социология“, и „Политически науки“.  

 

Към изложбата е съставена избрана библиография с 226 библиографски описания на документи от традиционните и електронни колекции на Библиотеката. Част от заглавията имат препратки към съдържания на книги в библиотечния каталог на Нов български университет. Включени са библиографски описания на книги и статии от колекциите „Academic Search Complete“ и „eBook Academic Collection“ на EBSCO, JSTOR,  ScienceDirect, „University Press Ebook Collection“ на  ProQuest и Central and Eastern European Online Library (CEEOL). В библиографията са добавени последните монографии и колективни томове от серията „Изследване на европейските ценности“, която се издава от Brill Academic Publisher в сътрудничество с European Values Study. Поредицата се редактира от Loek Halman и Paul de Graaf (Университет в Тилбург). Всеки, който проявява интерес към библиографията, може да пише на имейл library@nbu.bg и ще я получи безвъзмездно до 4 юни 2023 г.

 

Сред изложените документи са книгите „Европейските ценности: Новата констелация“ и „Европейските ценности в днешното българско общество“ със съставител Георги Фотев, „Atlas of European Values: Trends and Traditions at the turn of the Century“ на Loek Halman, Inge Sieben и Marga van Zundert, „Atlas of European Values: Change and continuity in turbulent times“ на Loek Halman, Tim Reeskens, Inge Sieben и Marga van Zundert и броеве от периодичните издания „Европа 2001“, „Anthropological journal of European cultures“, „East European constitutional review“, „East European politics and societies“, „East European quarterly“, „Slavic review: American quarterly of Russian, Eurasian, and East European studies“, „Southeastern Europe“.

 

По изложба „За Европа и европейските ценности“ работи екип от библиотекари и специалисти, като съставител на библиографията е Светлана Иванова, а графичния дизайн на плаката е на Георги Младенов.

 

 

 

 

 Библиография

Плакат