Нов български университет

НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ СТАВА БАЗА И ЦЕНТЪР ЗА МЕЖДУНАРОДНОТО ОБУЧЕНИЕ ПО СПЕЦИАЛНОСТТА „КОЗМЕТИЧНА ХИРУРГИЯ”
Д-Р СЕРДЕВ ОБУЧАВА В ТУНИС

През последните години България стана център за международно обучение по козметична хирургия вследствие на нарасналия международен авторитет на Българското национално дружество по естетична хирургия и естетична медицина.

Сред най-известните световни авторитети на тази специфична медицина с респект се говори за българска школа в козметичната хирургия . Нашата школа се наложи и стана известна главно с името на д-р Николай Сердев, който откри и популяризира в десетки държави нови безкръвни и бързи хирургични методи за разкрасяване и подмладяване.Интересът към тези виртуозни намеси в естетиката на лицето и тялото все повече расте.Така българският талантлив хирург превърна България в желано и международно известно средище за академично обучение по специалността.

Международната програма за специализация в тази медицинска област е дело на Международния и Европейския борд по козметична хирургия за подготовка на специалисти на най-високо ниво и в страните, където тази специалност още не е въведена като академична.

От тази Учебна година като част от програмата на „Нов български университет”, на Международния Колеж и Международния Борд по козметична хирургия се провежда обучение на чуждестранни и български лекари по специалността „Естетична козметична хирургия и медицина”. Посочената специалност могат да придобиват лекари с призната основна хирургическа специалност. Обучението се провежда по програма, утвърдена от Международния борд по козметична хирургия. Програмен директор е д-р Н.Сердев. Лектори ще бъдат високо хабилитирани и признати светила-едни от най- изявените козметични хирурзи на планетата, в чиито ръце са се поверявали президенти, министри, световни учени , знаменити спортисти, попидоли - звезди от всички области на човешка изява.

Така естетичната козметична хирургия и медицина се превръща и у нас в академична дисциплина със своя специфика и нарастваща сложност при засилен интерес от страна на лекари и пациенти. По този начин тя е подчинена изцяло на медицинските стандарти в областта и носи сигурност, стабилност и гаранция за най-висока класа при интервенциите.

Поредната държава, която се присъедни тези дни към програмата беше Тунис.

От 24 до 28 август т.г. д-р Николай Сердев бе на работно посещение в Тунис, поканен официално от дългогодишния директор на програма „ОРБИС” и ГЛАВЕН ХИРУРГ на летящата офталмологична клиника „ОРБИС” – д-р Чед Бузаи. Той е посещавал България двукратно във Варна като главен хирург на клиниката „Орбис” както и веднъж София, където се е обучавал в курсовете на д-р Сердев по неговите модерни неинвазивни методи в козметичната хирургия.

В Тунис Д-р Сердев проведе лекционен курс и демонстративни операции.Той оперира и видни личности в държавата, които по обясними причини не могат да бъдат споменати. Извън медицинската програма, на д-р Сердев бяха дадени приеми от съветник на президента и кмета на града.Той беше желан гост на националния медицински колеж, посети разкопките на Картаген и музея Бардо, известен с най-богатата колекция на римски мозайки. Уговорено бе базиране на обучение по специалността „козметична хирургия” в една от частните болници в Тунис под егидата и наблюдението на Министерство на здравеопазването в Тунис.

 

www.focus-press.net, 12.09.2005 г.

предишна страница   съдържание   следваща страница