Форум "Кариери и студенти"

dsc-1242_1050x399_crop_478b24840aВсяка година Центърът за кариерно развитие и обучителни ресурси организира за студентите на НБУ  форум – „Кариери и студенти“. На събитието се канят за участие само и единствено фирми, които към момента на провеждане имат отворени реални стажантски или работни позиции за нашите студенти. По този начин ефективността от провеждането на тази инициатива се повишава значително. Търсим реална възможност за студентите на НБУ да започнат стажове или направо да бъдат наемани на работа. Друга особеност на кариерния форум в НБУ е така нареченият паралелен семинарен панел. Докато тече изложението на фирмите и те посрещат студентите на своите щандове, в специална зала в близост се провеждат презентации и уъркшопове на подбрани теми. Отново се търси максимална ефективност като темите са изцяло насочени към подпомагане реализацията на студентите  - от информация за новостите от пазара на труда до практично насочени уъркшопове за усвояване на различни практически умения – тънкости в писането на мотивационни писма, подготовка за явяване на интервюта при наемане на работа и т.н. След приключване на кариерното изложение, присъствалите фирми и компании получават от кариерния център кратка анкетна карта, с която се проследява тяхното мнение.

В НБУ е изградена стройна и ефективна система за информиране на студентите за предлаганите в кариерния център стажантски позиции. Тази информация е достъпна  за всички студенти. За последната календарна година са публикувани над 360 обяви за възпитаниците ни от различни специалности.

Освен това всеки департамент в университета се грижи да намира и други, алтернативни възможности за практики и стажове на своите студенти, както и възможности за изява чрез организиране на изложби, спектакли, пърформанси и др. за учещите в програмите по изкуства.

НБУ разполага и с много добре оборудвани ателиета и лаборатории за провеждане на практически занятия с вещата подкрепа на съответните специалисти.

НБУ постоянно се интересува от реализацията на студентите си. Ежегодно се провеждат допитвания сред вече завършилите, за да се получи информация колко от тях и в какви срокове след дипломирането си, са успели да започнат работа. Последното проучване показва, че близо 60% от нашите възпитаници, завършили през последните три години работят по специалността си или в област, близка до нея.

Програмите на НБУ са насочени към развитието на личността на студентите, тяхната цел е да формират предприемчиви, социално отговорни личности, подготвени за живот в условията на съвременния свят. Затова в последните семестри на обучение в програмите ни е отделено специално място на практически курсове и на стаж.

 

Свързани страници

free-position2_300x143_crop_478b24840a
Свободни работни позиции

  Работодател:  Нов български университет...